”Täällä on niin mukavaa olla töissä.” Cletecin työntekijät tulevat töihin hymy huulessa

Ella Kauhanen ja Iida Suikki viihtyvät työssään Cletecissä

Cletec Oy:n neuvotteluhuoneessa tuoksuu tee ja hymyt ovat herkässä, kun kaksi tuotannon työntekijää kertoo työstään. Ella Kauhanen ja Iida Suikki työskentelevät Cletecissä puhdastilatekstiileiden huollon parissa.

”Täällä on vain niin mukavaa olla töissä”, Kauhanen vastaa tiedusteluun, miten hän viihtyy työssään. Kauhanen on viime kevään ylioppilas ja työskennellyt Cletecissä valtaosan välivuodestaan ennen uusien opintojen alkamista.

Suikki on puolestaan työskennellyt Cletecissä jo lähes kolme vuotta, mutta pitää edelleen työstään paljon, ”Kaikki on sujunut alusta asti todella hyvin, viihdyn täällä erinomaisesti”, hän kertoo tyytyväisenä.

Parasta Cletecissä työskentelyssä ovat monipuolisuus, vaihtelevuus ja hyvä työyhteisö

Kauhanen ja Suikki kertovat viihtyvänsä työssään erittäin hyvin. Parasta työssä ovat monipuolisuus, vaihtelevat päivät, ihanat työkaverit sekä hyvä työilmapiiri. Cletecin työyhteisö koostuu eri-ikäisistä ja -taustaisista työntekijöistä. Moninaisuudesta huolimatta kaikki tulevat erinomaisesti toimeen keskenään, ja jokainen voi olla oma itsensä. ”Täällä vallitsee avoin henki”, Kauhanen ja Suikki kertovat.

Työporukka viihtyy yhdessä myös työn ulkopuolella. Kahdesti vuodessa järjestettävät tykypäivät ovat odotettuja päiviä. Viimeisimmässä tykypäivässä yksi ohjelmanumero oli työterveyshuollon järjestämä ensiapukurssi, josta Kauhanen kertoo olevansa edelleen todella mielissään, ”Se oli oikein hyvä kurssi, tuli paljon uutta tietoa.”

Tinkimätön asenne laadun ylläpitoon yllätti

Kauhanen eikä Suikki ollut kumpikaan työskennellyt aiemmin puhdastiloissa tai korkean hygienian ympäristöissä. Kauhanen kertoo yllättyneensä, kuinka paljon työn alkutaipaleella tuli opetella laatuun ja toimintaan liittyviä sääntöjä.

Niin sanotussa tavallisessa pesulassa aiemmin työskennellyt Suikki kiinnitti alussa huomiota siihen, kuinka paljon puhtaampaa työtä puhdastilateksiilien huolto on, ja kuinka erilaisia työtehtävät sekä myös itse pyykki ovat puhdastilatekstiilien huollossa.

Puhdastilatekstiilien huolto on merkityksellistä työtä, joka opettaa tarkkuutta ja vastuuta

Sekä Kauhanen että Suikki kertovat oppineensa paljon Cletecissä työskentelynsä aikana. Työ on opettanut mm. tarkkuutta, mahdollisiin tuotannollisiin ongelmiin puuttumista, omatoimisuutta sekä tietenkin paljon itse työn sisällöistä.

Työn merkityksellisyys liittyy Kauhasen ja Suikin mielestä vahvasti siihen, että laadukkaan puhdastilatekstiilien huollon kautta voidaan tarjota parhaat mahdolliset välineet mm. sairaala-apteekeille, ja muille terveydenhuollon toimijoille, jotka tekevät tärkeää työtä terveyden ja hyvinvoinnin parissa.

Mitä työ puhdastilatekstiilien huollon parissa vaatii?

”Tarkkuutta, rohkeutta kysyä, ripeyttä ja hyvää reagointikykyä”, Kauhanen ja Suikki listaavat.

Suikki lisää työn vaativan myös hyviä vuorovaikutustaitoja sekä ahkeruutta ja tunnollisuutta. ”Ja myös sitä, että pystyy tekemään työtä muuttuvissa tilanteissa ja olemaan tarvittaessa joustava”.

Cletecissä pidetään hyvää huolta työntekijöistä

Miten Cletecissä johdetaan, ja onko asioista helppo puhua johdon kanssa? ”Työntekijöitä kuunnellaan ja asioihin reagoidaan”, Suikki kertoo. ”Kun mainitsimme esimerkiksi työasennon parantamisen tarpeesta, ei aikaakaan, kun säädettävät pöydät ilmestyivät.” Kauhanen selventää.

 ”Työntekijöitä kuunnellaan ja heidän hyvinvoinnistaan ollaan aidosti kiinnostuneita. Meistä todella huolehditaan”, Suikki ja kauhanen summaavat, laskevat teekuppinsa pöydälle ja palaavat hyväntuulisina töidensä pariin.

Kiinnostaisiko sinuakin työ puhdastilatekstiilien huollon parissa? Tutustu avoimiin paikkoihimme tai lähetä avoin hakemus!

Kuva: Ella Kauhanen (vas.) ja Iida Suikki (oik.) viihtyvät työssään Cletecissä.