Missä tilanteissa käyttää matalalämpösterilointia?

Tavallisin terveydenhuollon laitteiden ja instrumenttien sterilointimenetelmä on korkeaa kuumuutta ja vesihöyryä hyödyntävä höyrysterilointi.

Uudenlaiset teknologiat ja materiaalit ovat kuitenkin asettaneet haasteensa höyrysteriloinnille, sillä kaikki materiaalit eivät kestä mm. kuumuutta ja kosteutta. Viime vuosina kiinnostus matalalämpösterilointia ja sen mahdollisuuksia kohtaan onkin kasvanut.

Missä tilanteissa siis kääntyä matalalämpösteriloinnin puoleen?

Materiaali ei kestä kuumuutta tai vesihöyryä

Kaikki materiaalit eivät kestä korkeita lämpötiloja tai kosteutta, jolloin niitä ei voida steriloida autoklaavissa, eli höyrysteriloida.

Matalalämpösterilointi onkin erinomainen sterilointivaihtoehto esimerkiksi optiikoille, endoskoopeille ja sähköinstrumenteille, jotka eivät kestä höyrysterilointiohjelmia.

Käytössä on uudenlaisia, herkkiä instrumentteja

Monet uudenlaista teknologiaa edustavat ja uusista materiaaleista valmistetut instrumentit tuovat paljon hyötyjä esimerkiksi lääketeollisuuden prosesseihin ja terveydenhuoltoon, mutta saattavat olla hyvin herkkiä eri sterilointimenetelmille.

Matalalämpösterilointi takaa useimmiten laitteen käyttökunnon steriloinnin jälkeen ja on hellävaraisempi vaihtoehto kuin muut sterilointimenetelmät.

Laitteen halutaan pysyvän pitkään käyttökuntoisena

Matalalämpösterilointi kuluttaa laitteita ja instrumentteja vähiten käytössä olevista sterilointimenetelmistä, ja se voidaan toteuttaa useampia kertoja ilman, että laitteeseen ilmaantuu kulumisen merkkejä.

Pyrittäessä kustannustehokkuuteen

Hellävaraisen matalalämpösteriloinnin ansiosta laitteiden käyttöikä kasvaa, eikä laite- tai instrumenttikantaa tarvitse uusia yhtä usein kuin muita menetelmiä käytettäessä.

Kun matalalämpösterilointi ulkoistetaan sitä palveluna toteuttavalle toimijalle, matalalämpösterilointiin tarvittavaa kallista laitteistoa ei tarvitse hankkia itse, eikä huolehtia sen ylläpito- ja käyttökustannuksista.

Cletec tarjoaa matalalämpösterilointia terveydenhuollolle

Cletec Oy on yksi harvoista suomalaisista toimijoista, joka tarjoaa matalalämpösteriloinnin palveluita terveydenhuollolle. Käyttämämme matalalämpösteriloinnin menetelmä on ensisijaisesti vetyperoksidipohjainen plasmasterilointi.

Kiinnostuitko matalalämpösteriloinnin palveluistamme? Ota yhteyttä ja kysy lisää!